Folegandros

Klikk i bilde for å se flere bilder

 

Folegandros er en veldig liten øy i den sørlige delen av Kykladene i Egeerhavet. Den ligger mellom Sikinos og Milos. Folegandros er bare om lag 12 kvm, og har mindre enn 700 fastboende. De tre små landsbyer, Chora, Karavostassis og Ano Meria er koblet til hverandre med asfalterte veier.

 

Øya er en av de mange bortgjemte greske øyer som tilbyr besøkende en vakker natur. Det vakre og klare blå vannet i sjøen fikk en anerkjennelse som en av de 10 beste strendene i verden.

 

Severdigheter å se på Folegandros inkludere vakre høye klipper og en stor hule. Chora er hovedstaden på øya Folegandros og er bygget på kanten av et 200 meter stup. I Ano Meria finner du en økologisk og folklore Museum, som viser kulturen og historien til denne vakre øya. Vår Frues kirke er den vakreste kirken på øya og står på en del av en gammel mur.

De fleste besøkende tar turen til Angali, den største strand på Folegandros. Selv om det er andre strender som er innen gangavstand. Ayios Nikolaos er et svært populært strand, Og klærne på strender er denne stranden den flotteste. Like vest fra denne stranden er Livadaki og Ambeli. Begge disse strendene kan nås med båt eller til fots.

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com