Sikinos

Sikinos er en liten, svært fredelig og hyggelig

øy i øygruppen Kykladene.

Du ankommer Sikinos i havnebyen Alopronia og kan derfra ta seg opp til Chora som ligger 280 meter over havet ut mot den steile klippen som utgjør store deler av nordkysten.

 

Det var en stor forandring å komme til Sikinos fra Foldegandros. På den tiden vi var der, i månedsskifte juli - august, flyter øya over av rike fastlands-grekere. Da betyr øyloffere mindre for restauranter o.l. På sikinos var det en hyggelig atmosfære. Folk var blide og hyggelige. På utestedene samles både unge og gamle, og det var alltid en hyggelig stemning. Gjestfriheten på Sikinos er ekte og stor.

 

I Alopronia har en liten strand, rein og trivelig, og det finnes ytterligere et par nord for den lille byen, som også har noen pensjonater og et par tavernaer. En times gange fra Chora kommer man til øyas største severdighet; Episkopi-klosteret. Trolig var dette opprinnelig et romersk teater og mausoleum som senere er blitt omgjort til kirke og kloster.

 

Vi besøkte Sikinos i 2003. Turen gikk til Santorini med Apollo og videre med båt. Santorini er et fint utgangspunkt for øyloffing. En annen mulighet er også å dra til Pireus like utenfor Athen og ta ferjer herfra, eller til en av de andre greskeøyer med flyplass, for eksempel Kreta eller Mykonos. Her kan du bestille ferjebiletter!

 

Den er 41 kv.m og med et innyggertall på omlag 300. Hvis det er stoisk ro du er ute etter, er Sikinos trolig det rette stedet for deg. Det skjer lite og ingenting, men lokalbefolkningen er svært hyggelig og tar vel imot sine gjester.

 

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com