Les også:

Reis til de greske øyer

- Men ikke reis

All Inclusive!

Tips på reise

 

Sørg alltid for å ha gyldig reiseforsikring.

 

To bankkort

Flere banker anbefaler å alltid ha med to bankkort. Har du to kort til forskjellige konto i din bank, har du alltid tilgang til penger om du kommer i en situasjon hvor du må sperre et kort.

 

Bruk lokal valuta

Den er nesten uten unntak dyrere å betale med norske kroner i utlandet. Så velg alltid lokal valuta når du betaler eller når du tar ut penger i minibank!

Øyloffing

Øyloffing på de greske øyer er en hærlig måte å tilbringe ferien på.  Du kan starte med å fly - enten charter- eller rutefly – til en av øyene, f.eks. Santorini, Mykonos eller Kreta – eller til Athen.

 SIKINOS: Fra havna i Sikinos

Athen har to havner: Rafina og Pireus. Pireus er den største med flest fergeavganger. Det er i grunnen bare å komme seg med buss fra flyplassen og etter om lag en og en halv time er du  Pireus havn. Her ligger billettkontorene på rekke og rad så det er enkelt å få seg en ferjebillett. Her går og kommer båter heledøgnet.

Pireus er et møkkete, støyende og lite attraktiv sted, så trenger du overnatting, er det en bedre ide å finne seg et hotell i sentrum – med mindre du skal av sted tidlig om morgenen og vil bo rett ved kaia.

Bildene er hentet fra Ageiali på Amorgos, Ungdommer på Sikinos, Hora på Foldegandros og fra Sinalonga ved Elounda på Kreta.  Klikk i bildene for å se flere bilder!

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com