Santorini – mulighetenes øy

 

Santorini er ei spektakulære vulkansk øy i Kykladene eller Cyclades. Santorini har en internasjonal atmosfære og et meget bra uteliv, men du finner bedre badestrender andre greske øyer. Santorini er et fint utgangspunkt for øyloffing. Her går det ferier i alle retninger.

 

De vakre postkortene du ser i brosjyrer og på omslaget av reisehåndbøker er ofte tatt her. Jeg anbefaler den østlige delen av øya, her har du flere muligheter og nær vei til både flyplass og havn.

 

Hele Santorini har ca. 18 800 innbyggere, hvorav 3500 i hovedstaden Thira og resten fordelt på flere små byer/landsbyer: Kamari, Perissa, Oía og andre tettsteder. I Thira og Oía henger de hvitkalkede husene med sine blå dører og vinduskarmer nærmest ut over kanten mot den klarblå lagunen hvor cruiseskipene ligger ankret opp.

 

Badestrender

I Kamari og på hele Santorinis østkyst finnes kilometerlange, sorte lavastrender med en blanding av rullestein og sand. De er ikke langgrunne og kan bli svært varme for føttene, bruk sandaler eller badesko!

Leier du bil eller moped, hvilket er en god ide for å få overblikk over øya, kan du også finne nokså øde strender andre steder på øya hvor turismen ennå ikke er nådd.

I høysesongen på sommeren syder Santorini av liv og det er typisk mest ungdommer som setter sitt preg på øya. Om våren og høsten er det roligere, mer "voksen" atmosfære, og du kan nyte den utrolige skjønnheten uten altfor mye støy.

 

Thira har alt du måtte ønske av uteliv, om kvelden lyser byen opp som et juletre og musikken dunker ut fra hull i veggen hvor enn du snur deg. Ved siden av Mykonos er Santorini også et av de dyreste stedene i Hellas, dette er turistland. Men det finnes også jazzklubber, små sjarmerende kafeer og vakre naturstier eller småveier i byene. Hvis du bare trekker vekk fra strømmen.

 

Flyplass og havn

Santorinis flyplass, som ligger for seg selv på østsiden av øya, er porten inn for de aller fleste charterturene til Kykladene – her lander fly fra hele Europa i en stri strøm. Turen videre til de andre øyene går med båt fra havnen i Athinios og Santorini er et utmerket utgangspunkt for øyhopping!

 

Du kan også ta fly til Aten, og båt til Santorini fra Pireus eller Rafnina.

 

Santorini, gammelgresk og offisielt navn Thera/Thira, er en gresk øy i Sør-Egeerhavet, rundt 200 km sørøst for det greske fastlandet.

 

 

Til toppen | Til forsiden | Til de greske øyer

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com