Tre venninner hadde valgt seg tre greske øyer for sin sommerferie. De startet reisen med fly til Athen. Første stopp fra havnebyen Pireus var Mykonos, så videre til Ios og Santorini, før de dro tilbake til Athen og videre tilbake til Oslo. Alle overnattingsstedene hadde de booket på forhånd. Båtreisene ordnet de undervegs.

 

Mykonos

Mykonos er en meget spesiell øy, og dens skjønnhet preges av et karrig og vakkert landskap. Fargespillet mellom hav, jord og himmel er et fengslende syn i alle de blå, grønne og gule fargene og nyansene.

Mykonos har ca. 70 fantastiske strender. Lange og brede sandstrender brer seg ut i utkanten av byen. Paradise, Super Paradise, Plati Gialos og Elia er noen av de mest populære.

 

- Vi hadde avtalt med han som drev hotellet/leilighetskomplekset Bella Vista Studios at vi ble henta på havna når vi ankom med ferja, ok sted å sove noen netter hvis du ikke er så nøye på standarden på kjøkken/bad. Men nydelige omgivelser og utsikt og ok senger til lav pris. Lå i Platis Gialos, en liten busstur unna Mykonos By.

 

Platis Gialios (bildet) lå bare fem minutters gange fra leiligheten. For det meste strand og dyre spisesteder, så hvis man vil shoppe og se mer lønner det seg å ta bussen inn til Mykonos by. Men ellers kjempefint område for å bade og sole seg.

 

Ios

Ios er kanskje den festligste øya i Hellas! En reise hit i høysesongen blir et møte med andre ferierende på jakt etter fornøyelser, og du vil helt sikkert få det morsomt. Strendene er fantastiske, vannet krystallklart og utvalget innen vannsport godt.

 

- En formiddag kikka vi rundt i gamlebyen Chora, som var en 10-minutters busstur fra havna, mange smug og koselig butikker. Hadde nesten byen for oss selv og kunne kikke i fred og ro, ettersom vi var der tidlig på dagen og de fleste turistene tydeligvis lå og sov fortsatt.

 

På Ios tok vi også en båttur med et selskap som het Dreamboat. Dette fant vi på facebook. Turen gikk ut til to "øde" strender, vi kunne hoppe i sjøen fra båten for å bade i skikkelig turkist vann. Etter de to stoppene grillet vi på båten og fikk servert mye god gresk grillmat. På veien tilbake fikk vi med oss solnedgangen ute fra havet. Vi var heldige å kun dele båtturen med to andre turister. Betalte ca 30 eller 35 euro for turen.

 

Santorini

Mange mener at Santorini er den vakreste av alle de vakre øyene i den greske øyverdenen – kjent for sin dramatiske natur og den fortryllende solnedgangen.

Santorinis dramatiske natur er et resultat av et gigantisk vulkanutbrudd for flere tusen år siden. Utbruddet etterlot seg en dyp lagune omgitt av fjellvegger som stuper rett ned i havet – den såkalte kalderaen.

Det første vi gjorde var å fra på båttur ut til den aktive vulkanen utenfor Santorini. For å komme til "old port of Oia" tok vi taubanen siden de andre alternativene var enten taubanen, gå flere hundre trapper eller ri på esel ned.

Gåturen opp vulkanen var ca 20-30 min hver vei i stekende sol, og i sandaler. Et godt tips:

- gode joggesko og masse vann å drikke anbefales å ta med til en slik tur.

Neste stopp med båten var de varme kildene, der kunne de som ville bade i 26-27 grader varmt vann.

 

Andre ting å få med seg på Santorini var Red Beach (bildet over). Det var riktignok ikke så mye annet enn å bade og sole seg der.

Den røde stranden er uten tvil en av de mest berømte og vakre strendene i Santorini. Det ligger bare noen skritt unna det gamle området Akrotiri. Den lille størrelsen på stranden skaper en mye overfylt atmosfære og det er mange dager hvor de fleste av de besøkende velger ikke å gjøre det helt til stranden og i stedet beundre dette unike landskapet av røde og svarte vulkanske bergarter fra nesen.

 

Athen

- Dro til Aten og fikk med oss en tur til Akropolis. Her koster det 20 euro å komme inn. Her er et stort område hvor man kan gå rundt og kikke. Mye som restaureres av de gamle byggverkene, men kjempefint å se stedet man alltid har hørt om.

 

 

-Christine

 

 

Man kan starte sin øyloffetur ved å først ta fly – enten charter- eller rutefly – til en av øyene, f.eks. Santorini, Mykonos eller Kreta – eller til Athen og starte båtturen fra Pireus, eller Rafnia som er den andre store havna i Hellas...

 

 

 

 

 

Tips på reisen

To bankkort

Flere banker anbefaler å alltid ha med to bank-kort. Har du to kort til forskjellige konto i din bank, har du alltid tilgang til penger om du kommer i en situasjon hvor du må sperre et kort.

Bruk lokal valuta!

Den er nesten uten unntak dyrere å betale med norske kroner i utlandet. Så velg alltid lokal valuta når du betaler eller når du tar ut penger i minibank!

Klikk i bildetSe flere bilder fra Mykonos

Klikk i bildet for å se flere bilder fra de greske øyer

Klikk i bildet for å se flere bilder

fra Santorini

Klikk i bildet for å se flere bilder

fra Akropolis.

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com