midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com

 

Rethymnon, Kreta: En vond rygg senvinteren og våren 2005 førte oss til eiere av en leilighet på Kreta. En dag da jeg kom hjem fra jobb var Berit i fyr og flamme etter lengre tids sykemelding. Da hadde hun funnet fram adresser til et par utbyggere på ferieøya - Kreta.

Nils Midtbøen

nils@midtboen.com

Avslappende: Her i Plakoti og Rethymnon slapper vi av.

Selv hadde jeg aldri vært noen sydenmenneske. Det ble jeg først etter at jeg flyttet til Drammen og begynte å jobbe i Oslo. En kollega anbefalte oss en tur til Kos i 1993. Jeg ble jeg fasinert av klimaet, den hyggelige atmosfære og de ærlige mennesker. Og etter det er det blitt mange turer til de greske øyer. Og her på Kreta trives vi, og drar de så ofte en sjanse byr seg.

 

Hvorfor Kreta?

At det ble Kreta er litt tilfeldig – men også litt planlagt. Etter å ha vært på en rekke greske øyer kunne det godt ha blitt en av disse. Kreta er den største greske øya. Her er mange muligheter for turer i naturen og andre rekreasjons muligheter. Det er mange flyselskaper som flyr hit i turistsesongen – både charterselskaper og reine flyselskap, og det er fint utgangspunkt for øyloffing. Her er daglig avganger med båter til andre øyer f.eks Santorini eller inn til Pireus på fastlandet.

Et annet viktig kriterium for oss var at huset / leiligheten måtte ligge i et område hvor det var liv hele året. Det er det i de små landsbyene rundt oss og i Platanes som er det største stedet nært oss, selv om deler av denne lukket når sesongen er over.

 

I høyden

Vår leilighet i Plakoti i Adele 8 km fra Rethymnon ligger litt oppe i høyden. Det er bra oppover det siste stykket, så det er godt å ha bil. Men det går også fint å gå ned til Adele og ta lokalbussen. Da vi kjøpte var øyas politikk av strandområdene var forbeholdt masseturismen, mens eiendoms investorer fikk bygge i utvalgte området utenfor dette, dog ikke i olivenområder. Dermed kan vi velge å trekke oss tilbake og unna masseturismen eller oppsøke den og være en del av den.

Plakoti, Kreta: Klikk i bildet for å se bilder fra byggeperioden i Plakoti Village i 2005 - 2006