Til de greske øyer: Da har vi startet på vår tur til noen greske øyer. Her kan du se noen bilder

fra turen.

fra turen.

Mandag 14. juli 2014

Det ble en lang flytur fra Oslo 16.25 til Athen via Brüssel kl. 00.45. Vi tok inn på flyplasshotellet, og fikk oss ei god natts søvn.

Tirsdag 15. – fredag 18. juli

En Dash 8 fra Olympic air tok oss fra Athen til Kalymnos, en times flytur. Taxi fra flyplassen til Hotell Nefali i Myrties vest på øya. Et flott og velholdt familiehotell der brødrene Stratos og Apostolis regjerer.

På denne øya bor det til vanlig omlag 18 000 mennesker, med da krisa kom for noen år tilbake dro halvparten til Australia hvor det var jobb og få. Så i dag er det bare vel 9000 tilbake. Også mange drar til Australia og jobber når turist trafikken er over.

Det var godt med turister, og mange av dem var skandinaver. Øya er et populært område for fjellklatring og dykking. Fra april og til midt i juni og oktober og november er det store fjellklatrings seminarer på øya. Da strømmer tusenvis av klatrelystne til hit.

Ellers er det mange muligheter til å dra på dagsturer til andre øyer i området. Ei fin øy vi gjerne drar tilbake til.

Fredag 18. juli

Transportetappe. Hurtigbåt fra Kalymnos til Kos. Her fikk vi noen timers opphold før vi tok båten videre til Santorini, hvor vi ankom rundt midnatt. Fem timers båt tur mellom Kos og Santorini. På Santorini fikk vi overnatting på Tonys Hotell. Nedslitt og dårligt utstyrte rom. Men vi skulle jo bare sove ei natt før vi dro videre.

Lørdag 19. juli

Det er tydeligvis bra med turister på de greske øyer i år. Besøk billettkontoret viste at ruta vi hadde tenkt, fra Santorini om Sikinos til Kreta lot seg ikke gjennomfør slik vi hadde planlagt på grunn av full båter. Derfor ble det i sted hurtigbåt til Herakleion på Kreta og buss hjem til Plakoti. Også hurtigbåten fra Santorini til Rethymnon var fullbooket.

Vi tilbarkte dagen på strendene på Santorini før vi dro videre til Kreta og fortsatt tre herlige uker igjen av ferien.

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com