2012

Bare 1 laks og 10 ørreter ble årets fangst

Fra 15. mai er det igjen klart for en ny sessong etter laks og sjøørret i Lierelva. Min første tur i elva var 18. mai. Når venter forhåentligvis mange fine dager i elva utover sommeren.

Korte rapporter:

(15.09.2012) Da var årets fiske sessong i Lierelva over. For min del så ble årets fangst 10 ørretter og 1 laks. Jeg var ute på fredag og lørdag uten å få noe mer. Fredag så elva fin ut, selv om det var litt lite vann. På lørdag var den helt gra fra Lierbyen og ned, angivelig forde det hadde gått et ras. Jeg forsøke noen steder ovenfor lierbyen, der elva så fin ut, men det ble ikke flere fisker. Så det var ikke vært den helt store opplevelsen å være i elva i år. Mitt inntrykk er at det har vært lite fisk, og den har vært liten.

(05.08.2012) Ferien er over og jeg er tilbake fra Kreta. Denne dagen ble det en ettermiddagstur i elva. Elva ser fin ut men kanskje litt lite vann. Det ble den 10. ørretten denne ettermiddagen, en halvkilos. Det er ikke blitt maange fisker i år, og mye smått. Det enda noen dager til før årets fiskesesson er over, så jeg får satse på at storfiske kommer.

(04.07.2012) Selv om vi etter alt regnet forrige lørdag, og fin elv er det ikke blitt noen fangst denne uka. Nå tar jeg ei pause fra elva og dra sørover til varmen i tre uker. Selv om vi har hatt ei fin elv, er det ikke tatt så mye fisk som en har vært vant med de siste årene. Og svært lite laks. Vi har håper på litt bedre resukltat på sensommeren.

Tre fine ørretter

(27.07.2012) Fredag hadde jeg en fin dag nederst i elva. Det ble tre fine ørretter. Den største på 1,6 kg, en på 1 kg og en på 600 g, alle tatt på mark. Så i helga blir det fiskemiddag. Jeg har nå hatt den første uka i ferien og har vært i elva hver formiddag. Noen ørretter er det blitt, men ingen sttore og ingen ny laks.

Denne siste uka har det vært lite vann i elva og den har vært litt i klareste laget for markfiske ser det ut til. Så vidt jeg har klart å bringe på det rene er det tatt lite fisk i elve i år i forhold til i fjor, og svært få har fått noe laks. Lier fiskeforening har fortsatt ikke fått opp statestikk for i år. I dag lørdag 28. regner det så da blir det nok mer vann og litt brunere elv til uka.

Det ble en del regn i løpet av lørdagen. Var i elva søndag formiddag og den hadde vokst og var veldig grå. Så noen som var opp i vannskorpa, men ikke var etter marken. Så da ble det med fredagens fangt denne hlge. Men til uka er det nye muligheter.

Endelig fisk

(24.06.2012) Etter timer uten skikkelig napp ble det en fin dag i elva søndag 24. juni. Da ble det en liten laks og en liten ørrett, på hhv 800 g og 500 g. I tillegg til at jeg så flere fisk i elva, med de helt store har fortsatt uteblitt. Det er også flere som har fått fisk den siste uka, så nå håper jeg at det tar seg opp skikkelig. Elva er fortsatt fin, fin vannføring og passe gra for markfiske. Det kunne kanskje ha vært litt mer vann.

Kun en ørret er tatt

(17.06.2012): Det er fortsatt lite med fisk i elva. De får turene jeg har vært der er det kun blitt mort og flyndre. Til nå, en måned etter at fiske åpnet er det kun tatt en liten ørret. Den var det Ole Skaret som fikk i sone 1. Har kikket litt på innraporterte fangster i fjor, da var det den første måneden tatt omlag 40 fisk. Dette er merkelig, skulle nesten tro at det er noen som har satt ut noe og sperrer fiske fra å gå opp....

Lar vente på seg

(02.06.2012): En ny helg uten den store fangsten i elva. Til nå er det fortsatt ingen som har fått edel fisk på sine turer i elva. Rapporter fra de som er i elva hver dag er det lite fisk å se også. Mange undrer seg på dette, selv om det fortsatt er tidlig i sessongen. I Drammenselva er situasjonen en helt annet. Her er det tatt bra med fisk siden åpningen. Og årets største laks på 20,2 kg ble tatt 4. juni - les mer her.

Se også

Klikk i bildet for å se flere bilder

Årets første tur

Det ble bare ei flyndre og en mort på min første tur i år. Men det er lenge siden jeg har sett elva så fin som denne gangen. Fin vannstand og fin flyt i elva. Alt lå tilrette for en fin dag, men det kommer flere sjanser.

Fjorårets vår, sommer og høst har satt spor etter seg. Flere steder hadde elvakanten rast ut. Vi håper på en litt tørrere sommer i år.

pinse

Var i elva to dager i pinsen, men det er fortsatt blitt lite med edel vare. Fortsatt har det bare vært morten og flynda som har latt seg friste av mine kroker. Men jeg har sett fisk, så fiske er det her - en må bare smøre seg med tolmodighet. Elva er fortsatt meget fin.

Fangst 2012:

Dato

Fisk

Størrelse

Utstyr

Sone

24.6

Laks

0,8

Mark

2

 

Sjøørret

0,5

Mark

2

07.07

Sjøørret

0,6

Mark

2

 

Sjøørret

0,4

Mark

2

14.07

Sjøørret

1,0

Mark

2

 

Sjøørret

0,850

Mark

2

 

Sjøørret

0,6

Mark

2

27.07

Sjøørret

1,6

Mark

2

 

Sjøørret

1,0

Mark

2

 

Sjøørret

0,6

Mark

2

05.08

Sjøørret

0,5

Mark

2

Til toppen   |   Hjem   |    Lierelva   |  

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com