Bilder fra Lierelva

Se også

2013

Treg start på årest fiske i Lierelva - men...

Lierelva: Etter en litt treg start på årets sessong, har den tatt seg fint opp utover sommeren. Lite regn har gjort det hyggelig å ferdes i elva denne sessongen. Det er tatt flere laks på mellom 5 og 8,4 kg.

Lykkelig veteran

Bildet viser en som har hatt tur i Lierelva. Naboen min på Åssiden, Ole Skaret, har hatt mange timer i elva allerede, og i dag - onsdag 5. juni satt den. Ole kom hjem med denne fine laksen på 8,2 kg. Laksen ble tatt på mark.

Korte rapporter fra Lierelva i 2013:

(Lierelva 15. september)

Da er årets sessongen i Lierelva over. Har vært noen turer i elva denne siste uken, men resultatet har vær svært magert. Så det blir med de 14 fiskene jeg har fått, 12 ørreter og 2 laks. Mitt resultat er omtrent som de tre tidligere sessongene.

Vet ikke helt grunnen til at sessongfisket avsluttes den 15. Jeg synes den burde vært forlenget ut måneden.

Nå når elvefisket er over, får en ta noen turer på fjorden og jakte på sei og torsk.

(Lierelva 7. september)

Vi går nå inn i den siste uka med fiske i Lierelva. Klokka er bare 7 om morgenen, jeg har vært opp og hentet

mark og er på vei ned til ela. Et tynt tåkeslør ligger over jordene. Jeg prøver både mark og spinner. Resultatet ble bare to små ørreter på mark. Begger på omlag 0,5 kg. Elva var fin i dag og det var flere fiske med bra størelse som viste seg. Men de var vansklilg å få til å bite.

(Lierelva 24. og 31. august)

Da er årets ferie over, og jeg har hatt to dager i elva. Resultatet har bltt fem nye fisker på min fangststatistikk. Lørdag 24. ble det to øretter og sist lørdag to øretter og en liten laks. Alle på under kiloen, men fin stekefisk.

Alle er tatt på mark i nedre del av elva. Det har vært lite nedbø i år, så elva har vært fin. Kanskje med litt tite vannføring. I dag er vi kommet til 1. september og det betyr at det bare er 15 dager igjen av årets sessong. For min del synes jeg den kunne vært forlenget til ut september,

(Lierelva 22. - 26.07) Det er blitt noen korte turer i elva flere ganger denne uken, men ikke de helt store fangstene, to små ørreter. Fin stekefisk. Nok en gang hadde jeg på en skikkelig rugg! Denne gangen var også en annen fisker på plass, så da trodde jeg at denen gangen skulle det gå min vei. Men neida, i det fiskekammeraten rigget seg til for å hove den, sa den takk for seg. Dette var andre gangen. Får sette det på kvoten for manglende rutiner, og håpe at ordtakert - "alle gode ting er tre" - stemmer.

Men nå får fisk og Lierelva fred for meg i noen uker. Natt til søndag setter vi kursen sørover - til herlige Kreta.

Så får vi se om det kan bli noen turer den siste måneden av årets fiskesessong!

Hadde på en kjempefisk

(Lierelva 12. - 18. 07)  Det ble tre nye ørreter på torsdag, den største på 2,2 kg, så en på 1,2 og den siste på 1 kg. Alle tatt på mark. Det er ikke blitt mye fisk, men de har vært fine de jeg har fått. Det ble en delig ørret middag i går.

Sist helg  var jeg ute noen formiddagstimer. Det ble ikke noe fisk, men da hadde jeg på en kjempelaks (fredag 12.). Den vandret noe helt utrolig, opp og nedover i elva, mens jeg beveget meg ned til en egnet plass for å få den opp. Jeg holdt på i flere minutter, plutselig gjorde den en tverrvening oppover i elva, for deretter å bråsnu nedover igjen. Det var så vassføyka sto etter snøret før den sleit det med et smell og forsvant. Dette er ikke noen fiskeskrøne, og jeg vet ikke hvor stor den kunne vært, for den var ikke i overflata. Men en ting er helt sikkert at dette er den største fisken jeg har hatt på ei fiskestang noen sinne. Men den skulle jeg ikke ha...

Ser at det har vært tatt bra med fiske den siste tiden, men det var vært mest små fisk. Ole Skaret som lenge hadde årets største laks på 8,2 kg, har måttet gi fra seg den plassen. Det er nå tatt en på 8,4 kg.

Endelig ekte vare

(Lierelva 02.07.) En kort ettermiddagstur i nedre del av elva ga fine resultater. En sjøørret på 0.8 kg og en laks på 2,3 kg. Dette var kjempegøy. Set var ei fin elv denne ettermiddagen, men kanskje litt mye vann, som ga mye strøm i elva, og jeg måtte ha bra med søkke på snøret. Ellers ser jeg av statistikken til Lierfiskeren at det at tatt bra med fisk de siste dagene. Men Ole topper fortsatt med den største laksen. Jeg fikk begge fiskene på mark.

(Lierelva i Uke 24 og 25) Det er blitt noen korte turer i elva de to siste ukene, men fortsatt ikke skikkelig fisk. Det er til nå bare blitt mort og flyndre. Men jeg har hatt fisk på stanga, men den dro av gårde med krok og søkke. Ser i mine notater fra sessongen i fjor at jeg fikk min første fisk, en ørret, 24. juni. Så får vi håpe at turer heretter gir bedre resultat. Var en tur ut i elva i går formiddag (lø 22. juni), men det masive regnet om natta hadde gjort elva stor og helt brun. Det går nok noen dager nå før den får normal vannstand og klarner opp.

(Lierelva 8. og 9.06.2013) Det ble ingen store dager i Lierelva denne helga. Resultatet ble kunn noen mort eller rødkjerring og flyndre, på turer i nedre del av elva. Men det skal nok bli bedre. Nå kommer snart ørreten opp i elva og den er langt lettere å få en laksen. Selv foretrekker jeg faktisk ørret. Gamlegutta antyder at den er på plass etter 10. juni, så det er ingen grunn til på henge med hode.

Elva så veldig bra ut i helga. Bra vannstand og den begynner å klare opp. Så da er det å håpe at det ikke blir alt for mye regn i dagene som kommer. Resultaet av fangster til nå i elva er 4 laks og 3 sjøørret, den siste tatt 8.juni i følge fangsrepporten fra Lier fiskeforrening.

(Lierelva 04.06.2013) Min første tur i Lierelva hadde jeg tirsdag 4. juni. Men da var det stille og litte fisk å se. Mitt eneste bevid på at det er liv i elva var en liten mort. Men det retter seg nok nå når vi har hatt godvær i noen dager, og elva er fin. 

Til toppen  Hjem   |  Lierelva  

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com