Fiskesesongen 2016

 

 

Rapport fra mine fisketurer i sommer

 

 

 

 

 

 

 

Uke 35 til 37

Det er ikke blitt mye fisk i denne perioden. Kanskje litt lite vann i elva i perioder, og litt for lite trekk har nok spilt inn. Det ble bare fem fisker på meg denne sesongen, og det er dårlig. Så det blir en dyr kilopris i år.

Når jeg nå har gått gjennom innrapporterte fangster, er det tatt 369 fisker, fordelt på 114 laks og 255 sjøørreter.

 

Uke 33 og 34

Få turer og ingen fisk. En kort morgentur ga en liten orett på 0,5 kg. Det vil si at jeg så langt bare har tatt 2 laks og en sjøørett.

Det har vært lite vann i elva denne perioden. Det er i disse to ukene tatt 35 laks og 25 sjøøretter. Totalt er det per auguist registret 346 fangster, hvorav 107 laks. Til sammenligning var det i samme periode i fjor tatt 390 fangster hvorav 138 laks.

 

Uke 32 - Endelig fisk igjen

Mye regn ført i uka har gjort elva kjempestor og helt brun, og det har ikke vært lett å komme til over alt. Men det er nå tatt bra med fisk - 141 - de siste dagene. På oss har det enda ikke blitt noe. Men det er enda noen dager igjen av denne uke.

På tur i elva på fredag 12. fikk jeg en laks på 1.1 kg. En blank nygått laks. Det er den tredje i årets sessong. Så får vi håpe at dete blir flere de neste dagene.

 

Uke 31

Ny uke med lite fisk i elva. Jeg har ikke sett fisk denne uka på de turene jeg har vært ute. Men noen har vært heldigere. Det er tatt 15 fisker, 5 laks og ti sjøøretter. Den største er en laks på 8,2 kg. De øvrige små fisk. Det er til nå i sessongen tatt 194 fisker, 140 sjøøretter og 50 laks.

Elva har sett fin ut med meste av tiden, men nå lørdag har det styrtregnet, med mange øversvømmelser og stengte veier, så da er nok elva stor og helt brun.

 

Uke 30

Ny laks. Ny uke med nytt knallgult nylonsnøre. Først i uke ble det ikke noe fisk, men fredag 29. satt den endelig igjen. En laks på 1.0 kg. Det har vært lite fisk å se også denne uke. Lørdag ble elva helt gra, etter mye regn ute i Lierbygda. Det er bare tatt 16 fisk, fire laks og 12 sjøørret (rapportert inn). Totalt er det per 31. juli rapportert inn 164 fangster - 122 sjøørret og 42 laks.

 

Uke 29

Ole og jeg har hatt flere turer ut i elva denne uka, men fisk har det ikke blitt. Det er ikke fisk i elva. Det har vært lite fisk og se også. Så lite fisk i elva er helt uvanlig og uforståelig. Denne uken er det bare tatt 4 små fisk.

 

14. juli - endelig fisk!

Da er jeg tilbake fra ferie og har tatt en ettermiddagstur ut i elva, som så veldig fin ut. Og endelig ble det napp, en laks på 0,9 kg. Den ble tatt på spinner. På markstanga var det ingen tegn til fisk. Nå er det fisk i elva, og det er siden 19. juni tatt 130 fisk, 32 laks og 98 ørret.

 

18. juni - 12. juli

Ferie og en pause fra elvefiske. Det er til nå tatt utrolig lite fiske. Det er siden starten tatt bare 4 sjøørret og 4 laks. Man kan lure på hva som har skjedd i år.

 

Uke 22

Etter ei uke på ferie har jeg hatt noen morgen og formiddagsturer ut i elva denne uka. Det har vært stille og lite fisk å se. Det ser ut til at den lar vente på seg. Elva er fin, men det er kanskje litt lite vann.

 

Onsdag 18. mai

En rask morgentur i elva. Fortsatt stille og lite vann. I år som i fjor ble ei flyndre min første fisk i Lierelva.

 

Søndag 15. mai

Første tur på den første dagen i årets fiskesessong i Lierelva. Mye folk ute i elva, men lite fisk å se. Det har vært en relativt tørr vår, så det er kanskje litt lite vann i elva. Ellers så elva veldig fin ut.

 

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com