Fiskesesongen 2017

Sessongen 2016 var helt elendig for min del, håper derfor på et lang bedre resultat i år. Lykke til alle fiskevenner av Lierelva!

 

 

Rapport fra mine fisketurer i sommer

 

Bedre mark

Jeg har i flere år kjøpt mark hos LierMark på Tranby. I år ser den veldig bra ut. Fin størrelse på den i starten på sessongen, men den er blitt mindre nå midt i sesongen.

 

Slutt for i år:

Jeg fikk seks laks og fire sjøørret i år. Totalt er det innrapportert 379 fisker; 119 laks og 260 sjøørret. Det er bare ti flere enn året før, da det ble innrapporterte 369 fisker, fordelt på 114 laks og 255 sjøørreter.

Etter at sesongen er over har NIVA startet kloring for å prøve å få bukt med lakseparasitten "gyros". Skal bli spennende å se om det gir positive resultater.

Les mer her!

 

 

Uke 34 - årets siste fiskeuke

Dette ble siste uke med fiske i Lierelva for min del dette året. De neste fire ukene er det ferie utenlands. Ønsdag 23. aug. ble det en fin laks på 1,9 kg. og årets siste fangst en sjøørret på 0,6 kg.

 

Uke 33

På denne ukas første dag, ble det en liten sjøørret - 0,5 kg. Elva var fin og hadde bra vannføring og farge.

 

Uke 32

Noen få turer, ingen fangst.

 

Uke 31

Noen få turer, ingen fangst.

 

Uke 30

Et par turer i elva, men ingen fangst denne uka. Det er tatt ti sjøørreter og tre laks denne uka.

 

Uke 29

Det har vært ei klar elv denne uka, og kanskje litt lite vann. Onsdagens tur ga ingen resultat. Prøvde flere steder fra Tuverud og opp mot demningen. Torsdag derimot ble det en fin laks på 1,9 kg. Tatt på mark. Dette er den største jeg har fått i år.

Det er denne uke tatt lite fisk i elva, noe som nok skyldes at det er lite vann.

 

Uke 28

Ny uke og nye muligheter, og mandag ble det en ny sjøørret idag. Fin matfisk på 0,9 kg. I tillegg hadde jeg på to smålakser, som jeg forsøkte å lirke fint av kroken og gi dem tilbake til elva. Og en ål, noe jeg ikke tar med meg hjem. Det var bra med fisk i elva i dag. Jeg hadde på en til, men den tik med seg kroken og forsvant. Det var fin farge på elva i dag og jeg så flere fisker.

Var i elva både onsdag og fredag, uten å få flere fisk. Spesielt onsdag så det ut til at det var bra med fisk i elva.

 

Uke 27

Ingen fisk denne uke. I helga kom det litt regn og sammen med bøndenes vanning var elva veldig grå søndag morgen. Men det er tatt 12 fangster i per 9. juli, 1 laks og 11 sjøørreter, 8 av disse ble tatt i helga.

 

Uke 26

Denne uka begynte bra. Etter et par flyndrer ble det en fin sjøørret på 1,3 kg mandag morgen. Tirsdag var jeg ikke ute, da var det minnestund og begravelse for Ole-fisker. På onsdag ble den en liten sjøørret på 0.5 kg. Det er per juni registrert 42 fangster, hvorav 22 laks. Det er litt færre en i fjor, da det på samme tidspunkt var registrert 60 fangster.

 

Uke 25 Endelig edel fisk

Kom tilbake etter ei uke på Kreta til det triste budskapet om at min nabo og fiskevenn, Ole Skaret hadde sovenet stille inn på Hammersborg Bo- og Servicesenter. Trist, mene vi viste vel alle at det var den veien det gikk. Ole begraves fra Åssiden kapell tirsdag 27. juni kl. 14.00.

 

Jeg fikk årets første laks denne uka, onsdag 21. juni. Ikke stor, den var på bare 0,6 kg, men det er fin matfrisk for oss to. Laksen ble tatt på mark ved Tuverud.

Torsdag ble det ikke noe annet enn ei ny flyndre. Søndag ble den en ny fin fisk, denne gangen en sjøørret på 0,8 kg tatt på spinner,

 

Uke 24

Ny uke og fin start. Mandag 26. fikk jeg en flott sjøørret på 1,3 kg tatt på mark.

 

 

 

 

Uke 23

Har hatt noen morgenturer ut i elva denne uke, men fisk, med unntak av flyndre og raukjerring har det fortsatt ikke blitt. Mye regn dene uka har gjort elva stor og brun. Det er heller ikke innrapportert at det er tatt fisk denne uka. Nå blir det ei uke på Kreta, så får vi håpe at det blir mer fisk når jeg er tilbake.

 

Uke 22

Dro tidlig mandag morgen ut i elva for å vente på floa og den store fisken. Floa kom men fiske uteble, med unntak av ei flyndre som slukte kroken. Det ble min første fisk i Lierelva dette året. Det var nå ikke dette jeg hadde ønsket det...

Det ble heller ikke noe fiske denne uke. I helga tar jeg en pause og dra på pinsetur til Lindesnes. Nå går vi over i juni og får da håpe at også sjøørreten finner veien opp i elva.

 

Det er i mai tatt fem laks. Den største på 8,8 kg, de andre er på 6,6, 4,5 4,2 og 4,0. I fjor ble det tatt tre laks og en sjøørret, mens det i 2015 ble tatt ni laks og 2 sjøørreter i mai måned.

 

Uke 21

Det er fortsatt ikke bltt noe fisk. Elva har vært fin den uka, etter en grå strat på sessongen. Men fisken lar vente på seg. Ikke en gang roukjerring eller flyndre er spesielt plagsomme.

Det er så lant kun tatt to laks på vel 4,5 og 4 kg. Den første tatt på spinner, den siste tatt på mark. Hvor de er tatt vet jeg ikke, men antagelig litt oppover i elva.

 

Mandag 15. mai

Da er vi igang. En grå dag, men ikke noe nedbør idag etter flere dager med regn. Elva var relativt stor og brun. Hadde meg et par timer nederst i elva på denne første dagen i årets sesong. Ikke noe fisk å se og heller intet kjent. Fisket kun med mark denne dagen. Har heller ikke sett av melding at det var noen andre som fikk noe denne første dagen.

Fangster:

Dato

Fisk

Vekt

Utstyr

Hvor

21.06.

Laks

0,6

Mark

Tuverud

25.06.

Laks

0,8

Spinner

Tuverud

25.06.

Laks

0,8

Spinner

Lierkroa

26.06.

Sjøørret

1,3

Mark

Tuverud

29.06.

Sjøørret

0,5

Mark

Tuverud

10.07.

Sjøørret

0,9

Mark

Tuverud

20.07.

Laks

1,9

Mark

Tuverud

14.08.

Sjøørret

0,5

Mark

Tuverud

23.08.

Laks

1,2

Spinner

Tuverud

26.08.

Sjøørret

0,6

Mark

Tuverud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com