Howth er kjent for sin vennlighet. Fra de vakre Howth Abbey-ruinene kan besøkende ta turen opp på fjelltopper, eller følge klippestien til Baily fyrtårn. Når man kommer tilbake kan man ta turen til pubene eller restaurantene som er kjent for sine ferske fiskeretter.

 

Den gamle byen og havnen er veldig tradisjonel. Det er mange interessante ruiner høyere i åsene, og en gammel grav vest for havna.

 

National Transport Museum ligger på Howth, og er privat drevet. Åpningstider er begrenset, spesielt utenom turistsessongen, men det er som oftest åpent i helgene. Her finner du historien om irsk transport og kjøretøy, og noen eksempler på trikker som tidligere kjørte på Hill of Howth.

 

Ved Howth Quarry på toppen av Howth Head er mulig å kjøre opp til toppen av Ben of Howth (en radio mast). Det er flott utsikt over Dublin bukten, et populært område for turgåere. Se for procreating par i biler skjønt!

Ved enden av West Pier, kan du se fotavtrykk av kong George IV, fra hans besøk i Irland i august 1821.

 

Det er flere turstier som starter øst for byen og følger klippene over til den sørlige delen av halvøya. Utsikten er fantastisk, og det er virkelig verdt turen. Underveis vil du komme over Dublins mest synlige fyr, Bailey Lighthouse. Den sørlige delen gir en flott utsikt over Dublins bukt og selve byen. Hele turen tar mellom 3 og 4 timer.

 

Lett å komme dit

Du kan nå Howth med DART , en rask togforbindelse fra Dublin sentrum for en billig penge fra stasjonene Connolly, Tara eller Pearse i sentrum av byen. Biletten er gyldig hele dagen. Det går tog hvert 15. minutt. Ta toget nordover til Howth. Du kommer i nærheten av havnen. Toget tar mellom 25 og 30 minutter fra Connolly Station.

 

 

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com