Dublin er en av Europas

trivligste hovedsteder

Dublin - for trivsel og hygge

Den irske hovedstaden - Dublin, er en pulsserende by. Den har etablert seg som en av Europas hyggeligste hovedsteder, der de fleste føler seg velkomne. Du skal være ganske så innadvendt og asosial for å unngå å komme i prat med lokalbefolkningen over en pint Guinness på den lokale puben, selv om du befinner deg midt i sentrum.

 

 

Dublin er kanskje ikke en spesielt vakker by, selv om den definitivt har sin sjarm. Men byens viktigste trekkplaster er dens innbyggere, som er åpne og gjestfrie. Heldigvis har ikke den europiske finanskrisen klart å ta knekken på det irske gode lynnet.

 

Dublin er en by med omlag 500 000 innbyggere i bykjernen og vel en millioner i stor-Dublin. Duibhlinn, betyr svart kulp - eng. Blackpool.Den irske hovedstaden - Dublin, er en pulsserende by. Den europiske finanskrisen har ikke klart å ta knekken på det irske godlynnet. Det er hyggelig og rimlig å dra til Dublin. Det irske for er blide, hyggelig og gjestfrie.

 

Bli kjent

Det er hyggelig å ta en tur med en av de mange sigthseen-bussene, en av turene på elven Liffey, eller bare rusle gatelangs for å gjøre deg kjent i Dublin.

 

Shoping

Hovedgatene for shopping (kart) i Dublin er Grafton Street, Stephen's street på sørsiden og Henry street (bildet) på nordsiden. Gatene som ligger på hver sin side av elven er bare få minutters gange fra hverandre, men byr på ulike shoppingopplevelser.

Grafton Street ligger mellom Trinity College og St Stephen's green. Gaten inneholder mange eksklusive butikker, og varehusene huser flere designerbutikker. Irlands ledende og mest eksklusive gullsmed, Weirs, holder også til i Grafton Street.

Det største og sannsynligvis beste kjøpesenteret på sørsiden av elven, St. Stephen's Green Shopping Centre, ligger i sør enden av Grafton Street.

 

Phoenix Park

Rett utenfor sentrumav Dublin finner du den store, vakre og idylliske parken. Parken er en av Europas største innhegnede parker, og huser blant annet presidentboligen, en gigantisk zoologisk hage, golfbane, blomsterhagen The Victorian People’s Flower Gardens, samt flere kafeer og lekeplasser. I tillegg er parken prydet av flotte monumenter Parken er perfekt for deg som ønsker å nyte dagen i et grønt og friskt område, og er du heldig vil du også kunne oppleve de viltgående rådyrene i parken.

 

Fly til Dublin

Det er greit å komme seg over til den irske hovedstaden. Da jeg var der i 2007 dro vi med Ryan Air fra Torp begge veier.

Når jeg nå drar tilbake drar jeg med Ryan Air fra Rygge til Dublin, og med Norwegian tilbake til Oslo. Det hadde nok vært billigs å fly bed Ryan Air begge veier, men de flyr bare annenhver dag, og det passet ikke inn. I tillegg flyr SAS og andre til Dublin, så det kan være penger å tjene på å søke litt på turer. Noen av rutene bruker lang tid.

 

Transport fra flyplassen

 

Det er greit å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum. AirLink Express. Bussen går fra begge terminalene og inne i sentrum stopper bussen mange steder, noe som gjør at bussen høyst sannsynlig stopper i nærheten av ditt hotell. Pris ca 10 Euro tur retur.

 

AirCoach er et annet selskap som frakter deg fra flyplassen og inn til sentrum. Hvis du kjøper Dublin Pass får du gratis transport fra flyplassen til sentrum inkludert (og dermed aktiverer du også kortet) Du finner mer informasjon om AirCoach på: http://www.aircoach.ie/

 

BusEireann er et godt alternativ om du skal reise fra flyplassen til andre destinasjoner i Irland . Du finner mer informasjon om deres busser og ruter på: http://www.buseireann.ie/

 

Det er selvfølgelgelig mulig å hoppe på en taxi som venter på deg uten-for terminalbygningen. Prisen for en taxi pleier å ligge på rundt 25-30 Euro, men avtal dette gjerne med sjåføren før du hopper i bilen.

 

red. februar 2016

 

Slik er været

Vi valgte denne gangen å bo på Arlington hotell, sentralt i Dublin. Hyggelig hotell med god service...

Reisen ble bestilt hos:

Se mer om Dublin her...

 

Guinness Storehouse er Irlands største attraksjon, og må oppleves når du er i Dublin...

 

 

Kulturen med å lage whisky kommer tydelig frem på fødestedet til det verdenskjente, irske merket. Besøk det gamle Jameson-destilleriet...

 

Howth

En perfekt dagstur

Howth er kjent for sin vennlighet. Fra de vakre Howth Abbey-ruinene kan besøkende ta turen opp på fjelltopper, eller følge klippestien til Baily fyrtårn. Når man kommer tilbake kan man ta turen til pubene eller restaurantene som er kjent for sine ferske fiskeretter...

 

På PUB ...

 

Celtic Nigth et høyde-punkt under turen til Dublin...

 

 

 

Restaurantgaten Tempel Bar i hjertet av Dublin

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com