Fant drømmen og kjærligheten på Malta

Vardøværingen Tom Johansen (40) har flyttet til Malta for godt. Når driver han sammen med sin samboer pub og vinrestauranten D´ Viking. Samtidig er han en støttespiller for norske turister på Malta.

Nils Midtbøen

nils.midtboen@ebnett.no

2004

Toms nye familie: Det er blitt en hel familie. Her er barna Naomi, Jean, Julia og Antea - som er barna tantebarn. mamma Sue (t.v.)  og Tom (t.h.)

Det er to år siden Tom kom til Middelhavsøya Malta for første gang. Da som språkstudent for å lære mer engelsk. Øya og menneskene fascinerte ham. Året etter dro han tilbake, men da som ferieturist. Da traff han Sue som er født og oppvokst på Malta, og dette utviklet seg til et ekte kjærlighetsforhold.

Malteserne er et veldig religiøst folkeslag, og det har vært en utfordring for Tom og Sue. Sue var gift og har tre barn. Men de har tatt tiden til hjelp og deres forhold er nå fullt ut akseptert av Sue`s familie. Alle har akseptert vikingen fra nord. Tom har også en sønn fra tidligere ekteskap, som han har god kontakt med. Nå håper Tom at han skal få besøk av familien til sitt nye hjem på Malta.

En drøm gikk i oppfyllelse

Finnmarkingen hadde lenge gått med en drøm om å bosette seg på ei av Middelhavets mange øyer. Språkreisen førte han til Malta, og nå har denne drømmen gått i oppfyllelse. Han forteller at han stortrives og lengter ikke tilbake til gamlelandet.

VERTSKAP: Sue og Tom ønsker alle velkommen til D’ Viking pub og vinrestaurant. Sue håper at hun en dag kan få besøke Norge.

Sue og hennes tidligere ektemann drev en restaurant i St. Julians. Da Tom kom inn i hennes liv, tok de to fatt på å totalrenovere restauranten. De hadde et ønske om å gjøre den til et samlingspunkt for maltesere og skandinaviske turister, og for de mange unge som hvert år er på studiereise på øya. Og det har de klart. Og den nyrestaurerte restauranten har de gitt navnet D´ Viking pub- og vinrestaurant. Den ligger tett på hovedgata gjennom St. Julians.

– Det har vært mye jobb, forteller Tom. Men det har vært kjempegøy. Det er moro når en har gjort alt selv, og opplever at en gammel drøm går i oppfyllelse på denne måten. 

Det var først i sommer at de fikk oppleve høysesong i ny restaurant. Folk strømmet til restauranten. De laget spesielle arrangement knyttet til 17. mai og midtsommerfest. Populært både blant norske og svenske turister.

En god sesong

– Vinter er lavsesong på Malta, som det er på de greske øyer. Men også hit kommer flere og flere norske og andre skandinaviske turister på langtidsferie. Og i tillegg er det flere skandinaver som er her nede i forbindelse med jobb. Selv om det ikke er steikende sydentemperaturer om vinteren er det bra temperatur i forhold til den norske vinteren.

Studenter: Her er det svenske ungdommer som feirer midtsommer med tradisjonell svensk midtsommermat.

Krystallblått hav

Malta er en fin øye å feriere på. Mulighetene er mange enten du velger å bo på Malta eller på Gozo, som ligger like ved siden. Kulturhistorisk er det mye å ta seg til. God mat og gode bademuligheter. Her fra den blå lagunen, et paradis midt i mellom Malta og Gozo. Med krystakllklart reint vann.

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com