Reiser til europeiske storbyer med mer

Det å reiser til storbyer i Europa er hyggelig og en fin avvekling. Mulighetene for å finne en billig tur er mange. Både SAS og Norwegian og flere andre billigselskaper flyr til mange av våre flotte hovedsteder.

 

Etter at vi i 1994 for første gang var på den greske øya Kos, ble vi betatt av det greske lynne og miljøet. Hyggelig, gjestfrie og ærlige mennesker over alt. Derfor er det siden blitt mange turer både til Kos og andre greske øyer. I 2005 kjøpe vi oss vår egen leilighet i en to mannsbolig i Plakoti, ved Rethymnon på Kreta. Derfor har naturlig nok det meste av ferien hadde Kreta som utgangspunkt. Se mer om Kreta her

 

Men det har også blitt tid og anledning til turer til Malta og europeiske hovedsteder. I mange år var London favorittbyen. Det ble en delt turer dit fra midt på 70-tallet. Det er nye å ta seg til og se på både i London og andre steder i England. De fleste bildene jeg har fra de britiske øyer er papirbilder, så her har jeg en jobb å gjøre utover høsten og vinteren.

I 2008 var jeg i Berlin. En meget trivelig by som er vel verdt et besøk, en by en bare blir betatt av.

Brüssel, der EU-parlamentet har sitt sete, var også et hyggelig besøk, det samme har turer til Paris, Amsterdam, Dublin og Napoli vært.

Her hjemme i Norden er København vår favoritt hovedstad.

Tips på reise

 

Sørg alltid for å ha gyldig reiseforsikring.

 

To bankkort

Flere banker anbefaler å alltid ha med to bankkort. Har du to kort til forskjellige konto i din bank, har du alltid tilgang til penger om du kommer i en situasjon hvor du må sperre et kort.

 

Bruk lokal valuta

Den er nesten uten unntak dyrere å betale med norske kroner i utlandet. Så velg alltid lokal valuta når du betaler eller når du tar ut penger i minibank!

 

midtboen.com © 2015

nils.midtboen@ebnett.no

Mobil 0047 915 71 242

bersolvs@ebnett.no

nils@midtboen.com